Kvalitets Solcellemodul

Kriterier til vurdering af kvaliteten af krystallinske solcelle-moduler i praksis. Hvad indeholder Conergy PowerPlus modulerne?

Når det samlede udbytte af et solcelle-anlæg i dag vurderes, ligger fokusset ofte på den tid, det tager at nå et break even (tilbagebetalingstiden).

En grundlæggende antagelse er, at systemet vil fungere uden fejl i hele dets levetid. Brugere baserer deres valg udelukkende på det nominelle output og prisen. Vurdere man solcellemodulet ud fra et langsigtet perspektiv, bør andre kriterier dog tages i betragtning.

Et godt modul bør være i stand til at opnå et pålideligt og højt udbytte i mere end to årtier. Derfor er de enkelte delelementer i solcellemodulerne hver især med til at sikre en høj kvalitet og standart og dermed en lang levetid.

I hjertet af sol-modulet er solcellen.

En omhyggelig kombination af effektive celler med ensartede egenskaber er forudsætningen for en høj grad af modulets effektivitet, lange levetid og høje udbytte.

Bliv kontaktet af en Autoriseret el-installatør
Fieldset1

For at kunne lede den producerede elektricitet fra cellen ud i installationen skal der være elektrisk kontakt. Den etableres ved en busbar. (Et metallisk ledningsnet monteret på celleoverfladen)

En række producenter bruger celler med to busbarer, da disse har en højere grad af effektivitet.

For at kunne opnå en særlig pålidelig produktion af elektricitet er vores celler monteret med tre busbarer. Dette sikrer, at elektriciteten bliver distribueret bedre og modstanden mellem cellerne bliver mindre.

Dette gør det muligt for celler med tre busbarer at opnå en højere grad af effektivitet og samtidig en højere pålidelighed.

Rammen om solcelle-modulet

Modulets ramme beskytter de sarte ydre kanter af glasfilm-laminatet og garanterer sammen med solcelle-glasset stabilitet og torsionsstivhed.

De mest robuste og stabile rammer er dem fremstillet af anodiseret aluminium, som i modsætning til coatede frames er mindre tilbøjelige til ridser.
Rammer bør ikke indeholde nogen lukket hulrum, da disse kan opsamle vand, som vil forvandle sig til is om vinteren. Dette kan medføre, at rammen bøjer eller knækker helt.

Om vinteren kan en flad strømlinet kant langs cellerne forhindre dannelsen af is og sne, som ved udvidelseskraften kan løsne rammen fra modulet.

Om sommeren kan forurening såsom pollen eller støv ikke samle sig i revner, når flade rammer anvendes, hvilket betyder, at mos ikke er i stand til at vokse. En sådan forurening er særlig kritisk, når det dækker dele af cellerne, da dette kan reducere produktionen af elektricitet.

En god ramme er skruet sammen. Specialskruer forbinder alle dele af rammen på en sådan måde, at de er mekanisk og elektrisk ledende og dermed gør det muligt for modulet at være jord-forbundet hele vejen igennem.

Solcelle glasset

Glasset er det stabiliserende, gennemsigtige støttemateriale
på modulet. I modsætning til vinduesglas er det særdeles
transparent. Termisk forspændt hærdet glas (solcelle-glas)
bruges normalt til moduler.

En bred vifte af forskellige solcelle-glas er tilgængelig på markedet: fladt, ustruktureret, mikro-struktureret, markant struktureret glas eller endda specielt belagt glas.

Opgaven med disse glastyper er at kanalisere så meget sollys som muligt ind i modulet. Stærkt struktureret glas har tendens til at være udsat for forurening, som kan have en negativ indvirkning på modulets output over tid.

Bedre egnet til de europæiske breddegrader er brugen af mikro- struktureret glas, som er udstyret med en selvrensende effekt, når det udsættes for lejlighedsvis nedbør, og opbygningen af mos er langt mindre sandsynlig.

Moduler med anti-reflekterende-coatede glas er også tilgængelige på markedet. Her er det vigtigt at sikre, at holdbarheden af belægning er garanteret for den udvidede levetid af modulet (mindst 25 år).

Som med brilleglas kan antireflekterende belægning aldre eller endda skalle af og vil i ekstreme tilfælde føre til en forringelse af modulets output.

Projektering

Vi dimensionerer og designer dit anlæg ved hjælp af et computer beregnings program. Det sikre at dit kommende anlæg vil være i overensstemmelse med husets arkitektur og tagkonstruktion.

Installation

Vi varetager de udfordringer der vil opstå i monteringsprocessen, tilmelder anlægget og tilslutter til det offentlige net.

Kvalitetssikring

Solcelle-anlægget bliver kvalitetssikret fra fabrikken side, men TEKNordisk's montering af solcellerne, bliver ligeledes kvalitetssikret.