Intelligent Varmestyring

Der findes næppe et mere indlysende eksempel på fordelene ved en intelligent elinstallation end varmestyring. Det selv at agere termostat ved, at rende og dreje på ventilerne til radiatorerne er en problemfyldt opgave, men hvorfor?


Svaret er indlysende

Vi tager udgangspunkt i en 4 værelses lejlighed, 4 værelser = 4 radiatorer. For at udføre den samme opgave som en intelligent installation skal du:

  • Ca. to timer før du går i seng skrue ned for alle 4 radiatorer.
  • Stå op 2 timer før du skal op og skrue op for varmen så der er den ønskede temperatur når du skal op 2 timer senere.
  • Skrue ned for samtlige radiatorer når du går på arbejde (samtidig med lys og andre elektriske apparater).
  • Sørge for at være hjemme to timer før du får fri så du kan justere varmen op på de ønskede niveau når du to timer senere har fri.

Den metode er selvsagt umulig og imidlertid for længst forældet i forhold til de muligheder, der findes for varmestyring af dine radiatorer, din gulvvarme, dit fyr eller klimaanlæg idag. Og så viser erfaringer og historien, at der kun i sjældne tilfælde bliver reguleret ud over de naturlige situationer ved årstidernes skiftende temperaturer.

De fleste vil nok være enige om, at der ikke kan argumenteres for, at varmen beholdes på det samme niveau om dagen hvor huset/lejligheden er tomt for mennesker - som når de senere på dagen vender tilbage fra arbejde eller skole.

Ligeledes er der heller ikke meget behov for at varmen i stue, køkken og andre fælles opholdsrum holdes på samme niveau hele natten, hvor de fleste opholder sig i sekundære rum.

Intelligent varmestyring

Varmestyring af boligens rum med dags og natsænkning af temperaturen sparer ikke bare på energien men også på opgaven i at kontrollere forbruget.

 

 

Med den rette styring, som kan sikres med en intelligent installation, kan varmen nedreguleres om dagen og om natten. Den kan kontrollere, hvilke temperaturer der skal være i alle rum på alle tider af døgnet.

Der er selvfølgelig en periode, hvor varmen enten falder eller stiger, men det betyder selvfølgelig ikke, at man – når man skal op om morgenen - så er nød til at påføre sig flyverdragt for at holde varmen, fordi varmen først kommer i niveau en time efter.

Varmen indstilles, så den regulerer sig op i niveau en time før, man ved, man skal op - begynder at varme de lokaler op på det niveau, der er behov for. Det samme gælder om dagen, varmen regulerer sig op en times tid før, beboerne kommer hjem.

Det kan skræddersyes lige efter de behov, husstanden måtte have, og vil i samme forbindelse skabe store besparelser. Og det bedste er, at hvis dagens planer ændrer sig, ændres programmeringen ved at logge på systemet via sin IPHONE (Læs mere under: Smartphone Applikation)