Den Grønne Bolig

Uanset om du renoverer eller bygger nyt, så er en elinstallation en væsentlig del af byggeriet, som højst sandsynligt skal holde og fungere i mange år og ikke mindst leve op til udviklingen i energisektoren.


Derfor er der nogle væsentlige områder, du som bygger bør overveje, inden byggeriet sættes igang. En traditionel elinstallation giver dig lys og strøm i dit hjem. Du kan vælge at øge komforten ved at installere lysdæmpere, timere og bevægelsesmeldere, som på hver sin måde bidrager med stemning og automatiske funktioner.

For langt de fleste renoveringsopgaver vil udgangspunktet være en traditionel elinstallation, som du ved at tilføre nye funktioner og nyt design kan få gjort både lækre og tidssvarende.

En intelligent elinstallation giver dig - ud over lys og strøm - en række andre gevinster i form af øget komfort, sikkerhed og multimedie-muligheder.

En intelligent el-løsning giver dig frihed til at ændre, hvordan elinstallationen fungerer – også efter den er etableret. Det bestemmes nemlig ikke af kabler, men af et software-program. Du kan fx ændre, hvor du tænder en lampe i takt med at behovet bliver kendt eller ændrer sig - eller vælge at lade lyset i badeværelset slukke automatisk, når det ikke længere bruges.

Med en intelligent elinstallation kan du også få lysscenarier, som tænder flere lamper - eventuelt på tværs af rum - på én gang med ét tryk – nogle måske endda men en dæmpet lysstyrke.

Sikkerhedsmæssigt kan dit hjem blive præcis så sikkert, som du ønsker det. Blandt mulighederne er tyverisikring, sikring mod strømudfald og overfaldsalarm for blot at nævne nogle. Ønsker du lokalt netværk, kan det ligeledes løses igennem en intelligent installation.

DESIGN

Her skal du overveje, om din elinstallation skal være diskret og i videst muligt omfang ”usynlig”, eller om du ønsker at elinstallationen skal indgå som en aktiv del af hjemmets samlede udtryk og bidrage til din personlige stil.