Solafskærmning

Vi tilbyder vores kunder en arkitektonisk og dansk designet produktlinje udviklet og produceret af Blendex i Danmark. Solafskærmning sparer virksomheder for 10-15% af energiforbruget.

De fleste virksomheder vil kunne reducere deres energiforbrug med op til 10 % ved at etablere en effektiv solafskærmning, der udnytter dagslyset optimalt og derved minimerer behovet for kunstigt lys samt:

  • Køler bygningen om sommeren ved at regulere mængden af solvarme, der trænger ind i bygningen
  • Opvarmer bygningen om vinteren ved at lade solens naturlige varme trænge ind i bygningen om dagen og holde på varmen om natten.   


Intelligent solafskærmning holder automatisk solens lys- og varme ude i den grad man ønsker det. Der er en hårfin balance mellem, hvornår der er for lidt sollys, og hvornår man føler sig generet af det.

Det er derfor vigtigt at kunne kontrollere sol- og dagslyset for udnytte det optimalt og få den største glæde af det. Afskærmning af solen har derfor to formål: dels at forhindre direkte sol, så der ikke bliver for varmt, og dels at forhindre blænding fra reflekser og direkte sol, primært om vinteren.

Flere nye boliger har store glaspartier fra gulv til loft, og risikoen for alt for høje temperaturer inden døre på solrige dage i sommerperioden er derfor stor. Det gælder ikke mindst de nye lavenergihuse, som derudover også er rigtig godt isolerede og dermed har svært ved at komme af med varmen igen. Hvis der ikke skærmes af for solen, vil rummene blive overophedede, og det vil være ubehageligt at opholde sig i dem.

Udvendig solafskærmning virker bedst mod overophedning af boligen. Den hindrer varmestrålerne i at trænge ind på den indvendige side af glasset og dermed varme luften inden døre op. I Danmark har vi for det meste vinduer, der åbner udad, og det sætter visse begrænsninger for brugen af udvendig solafskærmning.

Kontakt TEKNordisk på tlf.:
70 12 13 17
* Feltet er påkrævet
* Feltet er påkrævet

Tak for din henvendelse

Du vil blive kontaktet indenfor én hverdag.

SOLSKÆRME

En solskærm kan udformes med faste eller regulerbare lameller, hvilket giver en optimal afskærmning uden at blokere for dagslyset. Skærmene kan installeres horisontalt, vertikal eller diagonalt og med stående eller liggende lameller, der fås i aluminium, træ, glas og kobber og i mange former og størrelser.

GLASLAMELLER

Glas leveres som 6, 8, 10 eller 12 mm hærdet klar float med silketryk i mønster og kulør efter eget ønske.
Den solafskærmende effekt afhænger både af glastypen, mønstrets udformning og farve.

KOBBERLAMELLER

Kobberlameller giver en utrolig elegant effekt på en bygning foruden effektiv solafskærmning. Kobberlamellerne er fremstillet ved at opbukke kobberplader, så formen virker stabiliserende og enkel. Lamellerne monteres i selvsmørende lejer på rustfri stålbæringer, der kan overfladebehandles i valgfri farve.

MARKISER

Markiser er en klassisk og elegant form for solafskærmning. Markiser skærmer for generende direkte sollys samtidig med at udsynet bevares og de er derfor velegnede til skoler, kontorbygninger mv. Markiser beskytter mod direkte sollys og skaber derved et godt dagslys inde i bygningen, der er afgørende for et godt indeklima.

SCREENS

Screens har en enkel og prismæssigt konkurrencedygtig konstruktion. Med sine smalle profiler og kompakte design er screens let at passe ind i alle typer vindueskonstruktioner, også på eksisterende byggerier. Screens giver en effektiv solbeskyttelse, da dugen isoleret set afviser op til ca. 80 % af solens varmestråler.

INTERIØRSCREEN

Interiørscreen er en videreudvikling af et almindeligt rullegardin, og bruges som et komfortgardin der dæmper lysindfaldet. Screen-dugen er transparent. Det giver mulighed for at bevare den visuelle kontakt til omgivelserne, når solafskærmningen er i brug. Der kan vælges mellem forskellige farver.

PERSIENNER

Persienner er en af de bedste former for solafskærmning, da de tillader mest muligt dagslys at trænge ind i bygningen og kan reguleres individuelt efter de aktuelle lysforhold samt ønske om udsyn og indetemperatur. Herudover er persienner en af de mest vindstabile former for solafskærmning

MØRKLÆGNINGER

Mørklægningssystemerne kan udføres horisontalt, vertikalt eller diagonalt, og til afskærmning af enkelte vinduer, større glaspartier og ovenlys. Mørklægning af undervisningslokaler, teatre og biografer kræver lystæthed. Til dette formål anvender vi et specielt udviklet system med sort dækkasse, sort dug og dybe sorte side- og bundsluser.

SKODDER

Vi anvender et specielt udviklet system til skydeskodder qua af vores erfaring fra solskærme og screens. Systemet er baseret på en aluminiumsramme, der skydes på en skinne. Selve skodden kan bestå af træ, aluminium-, glas- eller kobberlameller samt screendug. Kun fantasien sætter grænser.