Lysdesign & skyggeeffekter

Lysdesign skal være en unik oplevelse og spiller en stadig større rolle i komforten, velværen og indeklimaet på arbejdspladsen.


TEKNordisk skaber et innovativt lysmiljø og sikrer, at lysforholdene lever op til de gældende normer og derigennem skaber de optimale arbejdsforhold for medarbejderne.

Vores arkitekter har specialiseret sig i at løse de mest komplekse udfordringer, og ved et godt samarbejde med både in- og eksterne konsulenter og med kunden i centrum, opnår vi resultater i særklasse.

LYS ER IKKE BARE LYS

Stemninger i bygningsrum skabes af lys, men det er ikke nødvendigvis lyset selv, der er den afgørende faktor. Det handler i høj grad om placering af armaturerne, styrken og temperaturen (farven) og derved skyggeforholdende.

Et lysscenarie skabes i høj grad af skygger - eksempelvis kender alle stearinlysets skyggekastning op af væggen, som skaber et enormt stemningspotentiale. Nu er det sjældent tilstrækkeligt med stearinlys i erhvervsøjemed, og derfor er lysdesign i dag en nøglefaktor for opholdsrum og udstillingslokaler.

DYNAMISK LYSDESIGN

I kommercielle bygninger stilles der krav om den rette lysstyrke i forskellige niveauer. Det opnås på flere måder - eksempelvis ved Dynamisk lysdesign.

Dynamisk lys er en kombination af dagslys og kunstigt lys og handler mere om måden at styre lyset på end selve lyset. Dynamisk lys følger dagslysets rytme i farve og densitet og justeres automatisk efter vejforholdende. Lys giver energi til medarbejderne. Dynamisk lysdesign holder lysniveauet, så omgivelserne ikke præges af de mørke måneder i Danmark.

DETAIL- & BUTIKSBELYSNING

I detailhandlen er det igen rent lysmæssigt stemningen, der sælger butikkens produkter. Derfor er farven, styrken og skyggeforholdende afgørende parametre.

Set med et kreativt og designmæssigt syn er det vigtigt, at indretning og udførelse af lysprojektet sker i overensstemmelse med hinanden. Der er samtidig et økonomisk incitament i valg af lyskilder (pærer). LED lys vil revolutionere lysdesign i de kommende år og er allerede nu flittigt installeret i store såvel som små lysprojekter.

Få besøg af en lysekspert og få gennemgået jeres behov. Kontakt TEKNordisk på tlf: 70121317