Lysstyring er kilden
til besparelser på elektriciteten

Den rigtige belysning er ikke bare et krav fra arbejdstilsynet,
men også en sikker kilde til store besparelser
på udgifterne til elektricitet.

Mellem 20- til 40% af energiforbruget i bygninger kommer i dag fra belysningen. Det er ikke nødvendigt!
Med en intelligent lysstyring kan forbruget reduceres fra at være overbelysning, til at være behovstyret.

Lys behøver ikke at brænde, når det ikke er nødvendigt. Men der skal altid være det nødvendige lysniveau. Denne balance er svær at opnå ved selv, at skulle justere lyset efter lysindfald fra dagslyset og særlige arbejdsmæssige behov. En automatiseret lysstyring klarer denne opgave, uden at nogen lægger mærke til det og bevarer det lysniveau, der er behov for, når og hvor, der er behov for det.

Vi hjælper virksomheder med, at kende deres behov og benchmarke det med deres forbrug. Målet er, at forbruget afspejler behovet, så de unødvendige spildforbrug skæres helt væk. Vi projekterer en løsning for behovsstyring og zoneopdeler virksomheden, så lyset kun brænder, hvor der er behov for det.

Vi energioptimerer el-installationerne ved, at installere de nødvendige komponenter til, at styre og regulerer belysningen og derved reducere brændetiden på op imod 75% af lysforbruget.

Det skaber en langt bedre økonomi i driftsomkostningerne og virksomheden opnår, som sidegevinst, en profil der udviser omtanke for vores fælles miljø.

Zoneopdeling

Zoneopdeling er en metode til at opdele lysarmaturene i større rum f.eks. åbne kontorlandskaber. Ved at zoneinddele el-installationen, skaber man en mulighed for, at behovstyre lyset fra lamper og armaturer, så der kun er lys i de zoner, hvor der er medarbejdere eller hvor der ønskes konstant lys.

Det kan eksempelvis konstrueres således, at der i de områder, hvor der ønskes konstant lys, (det kunne være gang arealer) er installeret en lysdæmper funktion. Når der ikke er personale i gangarealerne, lyser armaturerne på halv styrke, men så snart der træder en person ind i gang zonen, lyser armaturet automatisk op på fuld styrke.

Zoneopdelingen bliver planlagt efter rummenes anvendelse, så brugerne af det zoneinddelte område, ikke bliver begrænset eller forstyrret af den automatiske lysstyring.

Lysstyring i butik

Belysningen, og planlægningen af belysningen, kræver omtanke for de udstillede produkter og energiforbruget. Energieffektive armaturer, og styring af dem, kan resultere i besparelser på op i mod 40% af forbruget.

Kontakt TEKNordisk på tlf.:
70 12 13 17
* Feltet er påkrævet
* Feltet er påkrævet

Tak for din henvendelse

Du vil blive kontaktet indenfor én hverdag.

Sensor

Sensoren registrerer lavt og højt
lysniveau samtidig med tilstede-værelse. Det medfører, at den helt automatisk sender informationer til styringsmodulet om behov eller ikke behov.

Lysdæmper

Når sensoren fortæller, at solafskærmningen er startet med at begrænse solens direkte stråling, sørger lysdæmper modulet for, at justerer lysniveauet så det passer til  den enkelte medarbejders behov.

KNX styringsmodul

KNX styringsmodulet binder de forskellige komponenter sammen og regulerer og fordeler signalerne fra sensorene og videre til styring af motordrevede patienner eller rulle gardiner.